AMSTERDAM - Bank-verzekeraar ING heeft de stekker uit een fonds van 1 miljard euro getrokken. Het European Infrastructure Fund (EIF) trok geen investeerders.

Dat bevestigde een woordvoerder van ING maandag naar aanleiding van berichtgeving zondag in de Britse krant The Independent.

ING besloot te stoppen met het fonds vanwege de slechte marktomstandigheden en omdat het bedrijf twijfelt aan de toekomst van het fonds, aldus een verklaring van de bank-verzekeraar.

ING lanceerde het vorig jaar met een investering van 1 miljard euro, maar het fonds wist geen andere investeerders aan zich te binden.

Welcome Break
Het fonds beheerde voor ING een belang van 29 procent in Welcome Break, een bedrijf dat tankstations exploiteerde, en een belang van bijna 25 procent in een windmolenproject. De bank kon nog niet zeggen wat er met de belangen gaat gebeuren.

Begin deze maand haalde ING substantiële belangen terug uit het participatiefonds Parcom Quoted Equity (PQE). Daarmee werd de stekker uit het fonds met een waarde van eveneens ongeveer 1 miljard euro getrokken. PQE beheerde voor ING belangen in onder meer CSM, Sligro en Océ.