AMSTERDAM - Advanced Metallurgical Group (AMG) laat in het tweede kwartaal flink lagere cijfers zien. Het bedrijf heeft een nettoverlies geleden van 9,7 miljoen dollar. Dat maakte de producent van onder meer hoogwaardige metalen voor de ruimte- en luchvaartindustrie woensdag bekend.

De omzet van AMG daalde met 43 procent naar 233,4 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 79 procent naar 13 miljoen dollar. Analisten rekenden op een hogere omzet. Het nettoverlies kwam wel overeen met de verwachtingen.

Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal last gehad van dalende prijzen en volumes van zijn belangrijkste metalen. AMG zei de komende tijd kapitaalinvesteringen te beperken en kosten te besparen.

De laatste weken bespeurt het bedrijf eerste tekenen van stabilisatie in de markt. Toch is het volgens AMG nog veel te vroeg om te stellen dat de economische situatie zich herstelt.

Silicium
Dinsdagavond maakte dochter Timminco, voor 52 procent eigendom van AMG, zijn cijfers al bekend. De producent van silicium voor zonnecellen moest over het tweede kwartaal een nettoverlies van 24 miljoen Canadese dollar, een omzet van 22,3 miljoen dollar en een negatief bedrijfsresultaat (ebitda) van 9,9 miljoen dollar melden.

Volgens analisten van Petercam is het resultaat van Timminco helemaal in lijn met dat van moederbedrijf AMG. Zij zien in Timminco door de sterk stijgende productiekosten een groot risico voor AMG. Voor 2009 zien zij geen reden om hun verwachtingen bij te stellen.

Beleggers reageren negatief op de kwartaalcijfers. Om 9.30 uur stond het aandeel AMG 7,74 procent lager op 6,55 euro.