GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech blijft ondanks de economische recessie groeien. Het bedrijf uit Gouda maakte in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 51,5 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat (ebita) van de onderneming uit Gouda steeg met 23 procent tot 101,8 miljoen euro, vooral dankzij overnames. Ruim 6 procent was op eigen kracht, meldde Imtech dinsdag.

Onderaan de streep hield Imtech 51,5 miljoen euro over, een stijging van 12 procent. De resultaten van Imtech overtroffen de verwachtingen van analisten.

Duitsland
Imtech wist vooral in Duitsland en Oost-Europa flink te groeien. Daar nam de ebita toe met 35 procent, het effect van overnames niet meegerekend. Ook in andere Europese landen heeft het bedrijf een sterke positie, zo meldde Imtech.

Imtech laat weten niet immuun te zijn voor de crisis, maar heeft er met een orderboek van 4,8 miljard euro alle vertrouwen in voor de rest van het jaar. Ook ziet het bedrijf een duidelijk toenemende vraag naar groene technologie.


Imtech verwacht een stijging van het bedrijfsresultaat dit jaar op eigen kracht en via overnames. Ook hield het bedrijf vast aan de lange termijnverwachting van een omzet van 5 miljard euro in 2012 (tegen een omzet van ruim 3,8 miljard in 2008). Daarnaast hield Imtech vast aan een beoogde winstmarge (de operationel ebita-marge) van 6 procent, tegen 5,5 in 2008.