AMSTERDAM - ING Groep nv maakt woensdag een daling van de nettowinst in het tweede kwartaal bekend van 80 procent. Dat is de gemiddelde verwachting van 10 analisten, geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst.

Zij rekenen op een nettowinst van 388 miljoen euro, tegen 1,92 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2008. Per aandeel zou dat neerkomen op 0,18 euro tegen 0,94 euro in het voorgaande jaar. Voor de onderliggende winst komen de analisten uit op 653 miljoen euro, 71% minder dan de 2,25 miljard euro in het tweede kwart van vorig jaar.

Verzekeringstak
De verzekeringstak zal het verlies van het eerste kwartaal ombuigen in een winst, verwachten analisten, dankzij het herstel van de aandelen- en obligatiemarkten en afnemende creditspreads.

De aandacht van de analisten gaat uit naar de voortgang met de kostenbesparingen, afbouwen van risico's en aangekondigde desinvesteringen, de voorzieningen voor slechte leningen en terugbetaling van staatssteun. Er wordt niet gerekend op een interimdividend.

Cijfers
ING publiceert de cijfers woensdagochtend rond 7.00 uur. Het aandeel staat maandag rond 15.20 uur 0,4 procent hoger op 9,23 euro. De AEX daalt 1,1procent.