GM wil binnen een jaar naar de beurs

NEW YORK - General Motors (GM) wil binnen een jaar terug naar de beurs. Dat maakte het geplaagde Amerikaanse autoconcern, dat afgelopen maand in afgeslankte vorm een doorstart maakte, vrijdagnacht (plaatselijke tijd) bekend.

General Motors vroeg op 1 juni uitstel van betaling aan en kreeg begin juli toestemming om met de gezonde onderdelen, waaronder de merken Chevrolet, Cadillac en Buick, een nieuw bedrijf te beginnen.

Overheid
Dit bedrijf is voor 61 procent in handen van de Amerikaanse overheid. De rest van de aandelen is in het bezit van de Canadese overheid, obligatiehouders en de vakbond United Auto Workers.

Het nieuwe GM wil voor 10 juli volgend jaar, de eerste verjaardag van het afgeslankte bedrijf, nieuwe aandelen uitgeven. Het concern waarschuwde echter voor al te hooggespannen verwachtingen. Om een gezonde dooorstart te maken, moet eerst het vertrouwen van de klant weer worden teruggewonnen, aldus GM in een verklaring.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie