Freddie Mac boekt winst

NEW YORK - De Amerikaanse hypotheekbank Freddie Mac heeft in het tweede kwartaal voor het eerst in twee jaar weer winst gemaakt. Dankzij een verandering in de boekhoudregels en hogere inkomsten uit rente bleef 768 miljoen dollar over onder de streep.

Freddie Mac moest in het afgelopen kwartaal 5,2 miljard dollar opzij zetten voor slechte leningen, tegen 8,8 miljard dollar een jaar eerder. De hypotheekverstrekker waarschuwde echter dat die verbetering waarschijnlijk tijdelijk is en dat de verliezen op slechte leningen de komende tijd weer zullen groeien.

Overheidssteun
Freddie Mac is evenals zusterorganisatie Fannie Mae afhankelijk van overheidssteun om te overleven. Dankzij de winst in het tweede kwartaal heeft Freddie Mac voor het eerst in een jaar tijd niet om nieuwe steun hoeven vragen. Fannie Mae vroeg eerder deze week bijna 11 miljard dollar aan nieuwe steun, na een verlies van ruim 14 miljard dollar in het tweede kwartaal.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie