Verlies Commerzbank loopt op

FRANKFURT - Commerzbank, de op een na grootste bank in Duitsland, heeft over het tweede kwartaal een operationeel verlies geleden van 201 miljoen euro vergeleken met een verlies van 131 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft Commerzbank donderdag bekendgemaakt. Desondanks hielden analisten rekening met een veel groter verlies van gemiddeld 351 miljoen euro.

De bank hoefde minder opzij te zetten voor verliezen op zijn kredietportefeuille behaalde goede resultaten bij het bankieren voor particulieren. De topman van Commerzbank Martin Blessing waagde zich niet aan een concrete verwachting voor de rest van het jaar. ''Het zal een uitdagend jaar blijven'', aldus de bestuursvoorzitter.

Commerzbank kreeg begin dit jaar voor de tweede keer een kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Duitse overheid. In ruil daarvoor kreeg de overheid een belang in de bank van 25 procent. Commerzbank is nu van plan om een bedrag van 5 miljard aan leningen vervroegd af te lossen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie