Toyota blijft verlies maken

TOKIO - De Japanse autofabrikant Toyota heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar voor het derde achtereenvolgende kwartaal verlies geleden.

De grootste autofabrikant ter wereld verwacht dat het verlies over het hele jaar door bezuinigingen lager zal uitvallen dan eerder werd aangegeven.

Toyota meldde dinsdag in de periode van april tot en met juni een nettoverlies van 77,8 miljard yen (568 miljoen euro) te hebben geleden. Een jaar eerder werd nog een winst van 353,7 miljard yen (2,6 miljard euro) geboekt. Toyota wordt hard geraakt door de wereldwijde recesie, waardoor de verkopen in alle belangrijke markten sterk zijn gedaald. De omzet lag in het afgelopen kwartaal met 3,8 biljoen yen (28 miljard euro) dan ook 38 procent lager dan een jaar eerder.

Toyota verwacht door forse bezuinigingen het verlies in het hele boekjaar, dat in maart 2010 wordt afgesloten, te kunnen beperken tot 450 miljard yen (3,3 miljard euro). Eerder werd nog een verlies van 550 miljard yen (4 miljard euro) voorspeld.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie