Metro voorziet verdere omzetdaling

DUSSELDORF - Het Duitse detailhandelsconcern Metro verwacht een verdere daling van de omzet de komende maanden door de economische recessie.

''Duidelijke tekenen voor een snel economisch herstel zijn vooralsnog niet te bespeuren. Wij verwachten dat de detailhandelsomzet de komende maanden verder zal dalen'', aldus Metro maandag.

Over het tweede kwartaal behaalde het bedrijf, de op drie na grootste detailhandelaar ter wereld, een omzet van 15,34 miljard euro vergeleken met 15,95 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat daalde met 6 procent tot 307 miljoen euro. Dat was wel boven de verwachting van analisten.

Metro waarschuwde afgelopen maart al dat de omzet dit jaar door de wereldwijde economische recessie minder hard zou groeien dan eerder werd aangenomen. Aan het begin van het jaar kondigde het concern plannen aan om de komende drie jaar 15.000 arbeidsplaatsen te schrappen in een poging 1,5 miljard euro te besparen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie