Time Warner kampt met afnemende advertenties

NEW YORK - Mediaconcern Time Warner, moederbedrijf van filmstudio Warner Brothers, Time Magazine en nieuwszender CNN, heeft de omzet over het tweede kwartaal met 9 procent zien dalen tot 6,8 miljard dollar (4,4 miljard euro).

Time Warner heeft te kampen met een scherpe afname van de advertentie-inkomsten. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 519 miljoen dollar vergeleken met 564 miljoen dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar. ''De omzet viel wat tegen, maar dat werd goedgemaakt door een verbeterde winstmarge'', stelde een Amerikaanse analist.

Time Warner kondigde eerder dit jaar de verkoop aan van zijn verlieslijdende internetdochter AOL om zich meer te kunnen richten op de kernactiviteiten op mediagebied. Het onderdeel zou voor het einde van het jaar verkocht worden. Hiervoor heeft het bedrijf de resterende 5 procent van de aandelen AOL die het nog niet in handen had, overgenomen van internetbedrijf Google.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie