Fors verlies voor Daimler

STUTTGART - De Duitse autoproducent Daimler, eigenaar van het merk Mercedes, is in het tweede kwartaal diep in de rode cijfers terechtgekomen. Het concern voorziet voor heel 2009 "een duidelijke afname'' van de omzet. Dat heeft Daimler woensdag bekendgemaakt.

Het concern leed over het tweede kwartaal een nettoverlies van 1,06 miljard euro, het derde kwartaalverlies op rij voor 's werelds op een na grootste producent van luxe auto's. Desondanks hielden analisten rekening met een nog groter verlies van gemiddeld 1,34 miljard euro.

Daimler behaalde over het tweede kwartaal een jaar eerder nog een winst van 1,4 miljard euro. De omzet kelderde over de afgelopen periode met een kwart tot 19,6 miljard euro.

Vraag
Daimlertopman Dieter Zetsche verwacht dat de wereldwijde vraag naar personenauto's dit jaar ongeveer 15 procent afneemt ten opzichte van 2008. "Maar wij zijn ons ervan bewust dat voorspellingen in deze huidige marktomstandigheden uiterst onzeker zijn", aldus Zetsche.

Toch voorziet de bestuursvoorzitter dat het bedrijfsresultaat geleidelijk aan zal verbeteren dit jaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie