Sanofi-Aventis kondigt spaarprogramma aan

PARIJS - De Franse farmaceut Sanofi-Aventis gaat scherp in de kosten snijden om de concurrentie van generieke medicijnen het hoofd te bieden. Sanofi mikt op een besparing van 2 miljard euro in 2013.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. De nettowinst van de grootste farmaceut van Frankrijk steeg in het afgelopen kwartaal met ruim 29 procent tot 2,27 miljard euro, geholpen door een sterke verkoop van het diabetesmiddel Lantus en overnames.

De omzet ging met ruim 11 procent omhoog tot 7,44 miljard euro vergeleken met vorig jaar. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht.

Patenten
Binnenkort verschijnt een aantal goedkope gekopieerde versies van medicijnen van Sanofi op de markt omdat de patenten daarop zijn verlopen.

Om de winstgevendheid op peil te houden, gaat het concern kosten besparen. Daarom worden acht onderzoekscentra gesloten en een reeks onderzoeksprojecten stopgezet.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie