DEN BOSCH - Ego Lifestyle, het beursgenoteerde bedrijf dat luxe laptops maakt, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zegt in de problemen te zijn gekomen door de economische crisis, waardoor de vraag is afgenomen.

Een bewindvoerder zal gaan kijken welke opties er zijn voor een doorstart, zo meldt Ego Lifestyle woensdag. Naast de teruglopende vraag, is ook de zoektocht naar nieuwe investeerders mislukt.

Ego Lifestyle werd in 2008, vijf jaar na de start, overgenomen door Begemann. De beursnotering van Begemann was door de laptopfabrikant erg gewild om zo het gewenste kapitaal binnen te halen. Het bedrijf uit Den Bosch had geld nodig voor marketing, productontwikkeling en uitbreiding van het aantal verkooppunten.

Klanten
Ego Lifestyle opereert in het luxesegment; een laptop van Ego begint bij 6950 euro en is alleen te koop bij juweliers en luxe warenhuizen.

In juni beweerde bestuursvoorzitter Cees van Versendaal nog tegenover NUzakelijk dat de groei weliswaar minder hard ging, maar dat de recessie Ego niet heel hard raakte. De doelgroep zou nog steeds luxe laptops kopen.