Grote belangstelling voor Chinese beursgang

SHANGHAI - Chinese beleggers zijn woensdag massaal gedoken op een nieuweling op de beursvloer. De beurskoers van het bouwbedrijf China State Construction Engineering Group steeg meer dan 60 procent bij een beursgang in Shanghai.

Het gaat om 's werelds grootste beursgang in meer dan een jaar tijd. De plaatsing van aandelen leverde de grootste huizenbouwer van China ruim 50 miljard yuan op, zo'n 5,2 miljard euro. Het bedrijf was onder meer verantwoordelijk voor de bouw van het zwemstadion Water Cube in Peking.

Analisten in China stelden woensdag vraagtekens bij de koersstijging. Deze zou vooral zijn veroorzaakt door speculatieve beleggingsfondsen.

Sinds juni kunnen Chinese bedrijven weer een beursnotering verkrijgen, nadat de Chinese overheid dit negen maanden had verboden na grote excessen op de beursvloer. De eerste beursgang sinds het verbod, die van Sichuan Expressway, leverde al een koersexplosie van 175 procent op.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie