Nikkei boekt kleine winst

TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag met een kleine winst gesloten. Staalconcern JFE Holdings was net als de vorgaande dag een van de grootste stijgers dankzij verbeterde winstverwachtingen.

De Nikkei-index eindigde 0,3 procent hoger op 10.113,24 punten. JFE Holdings boekte een koerswinst van ruim 4 procent Het bedrijf profiteerde van de verbeterde winstprognose die het een dag eerder presenteerde. De Japanse branchegenoot Nippon Steel kwam woensdag echter met een winstwaarschuwing en verloor 3,5 procent.

Cameraproducent Canon gaf woensdag een iets betere verwachting voor de rest van het jaar. Het aandeel werd daarop 0,9 procent meer waard.

Andere belangrijke beursgraadmeters in Azië sloten met verlies. In Seoul ging de Kospi-index 0,1 procent achteruit. De beurs in Sydney boekte een verlies van 0,6 procent. In de middaghandel stond de beurs in Hongkong op een min van 1,6 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie