TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag met een miniem verlies gesloten. Het Japanse staalconcern JFE Holdings was de grootste stijger na een positieve winstverwachting.

De Nikkei-index daalde 1,40 punten tot 10.087,26 punten. Maandag was de Nikkei nog voor de negende dag op rij met winst gesloten. Dat was de langste periode van koersstijgingen sinds 1988.

De koersen op andere Aziatische aandelenmarkten stegen wel. De Hang Seng-index in Hongkong koerste 0,7 procent hoger en de Kospi-index in Zuid-Korea won 0,1 procent. De beurs in Sydney sloot 0,6 procent hoger.

Koerswinst
JFE Holdings, het vijfde staalconcern van de wereld, was de grootste stijger in de Nikkei met een koerswinst van 7,3 procent. Het bedrijf had een winstverwachting afgegeven die beter was dan analisten hadden voorzien.

Ook Hitachi, de grootste elektronicaproducent van Japan, opende de boeken over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf boekte een nettoverlies en kondigde plannen aan om vijf beursgenoteerde dochters van de beurs te halen. Het aandeel sloot 0,8 procent in de min.