Minder omzet en winst voor Honeywell

MORRIS TOWNSHIP - De resultaten van het Amerikaanse conglomeraat Honeywell zijn over het tweede kwartaal fors onder druk komen te staan door een daling van de vraag, vooral vanuit de luchtvaartindustrie en de bouw.

De winst daalde in de afgelopen periode tot 450 miljoen dollar (290 miljoen euro) van 723 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Honeywell maandag bekendgemaakt.

De omzet van de producent van cockpitelektronica, thermostaten en klimaatsystemen voor grote gebouwen kelderde met ruim een vijfde tot 7,57 miljard dollar.

Winstverwachting
Honeywell heeft zijn winstverwachting voor de rest van het jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu dat de winst per aandeel dit jaar uitkomt op 2,85 dollar. Eerder ging het bedrijf uit van een winst van 2,85 tot 3,20 dollar per aandeel.

''De economische omstandigheden blijven uitdagend, voor dit jaar verwachten wij geen herstel meer'', aldus Honeywell-topman Dave Cote.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

NUwerk

Tip de redactie