AMSTERDAM - Internetbeleggingsbank BinckBank heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De nettowinst kwam uit op 9,2 miljoen euro, terwijl analisten 8 miljoen euro hadden voorspeld. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers van BinckBank.

De nettowinst steeg meer dan 50 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De hoger dan verwachte winst komt volgens Binck onder meer door de aanwas van ongeveer 21.500 nieuwe rekeninghouders. De beleggingsbank voerde een recordaantal transacties uit van 2,5 miljoen voor de meer dan 350.000 klanten.

''In het tweede kwartaal lijken particulieren het vertrouwen in de markten herwonnen te hebben en schijnt het dieptepunt volgens velen gepasseerd te zijn'', aldus BinckBank.

Diensten
Ook in het eerste kwartaal overtrof Binck de verwachtingen. ''Tot nu toe heeft BinckBank de crisis goed doorstaan en is volop bezig met voorbereidingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten'', zei de nieuwe bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een toelichting. Beentjes heeft Thierry Schaap in april opgevolgd, de mede-oprichter nam in april afscheid van het bedrijf.

Beentjes wees in zijn toelichting verder op de daling van de netto rentebaten. Door de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten daalden de rentebaten met 12 procent naar 9 miljoen euro.