Scherpe winstdaling voor Ericsson

STOCKHOLM - De Zweedse toeleverancier aan de telecomindustrie Ericsson heeft steeds meer last van de wereldwijde recessie.

De nettowinst daalde in het tweede kwartaal met ruim de helft tot 831 miljoen kroon (78 miljoen euro) vergeleken met vorig jaar. Dat maakte het concern vrijdag bekend.

De winst valt veel lager uit dan verwacht. Ericsson leed verliezen bij zijn samenwerkingsverbanden op het gebied van mobiele telefonie en chips voor mobiele telefoons. ''De effecten van de wereldwijde recessie op de mobieletelefoniemarkten beginnen steeds merkbaarder te worden'', aldus topman Carl-Henric Svanberg.

Dienstverlening
De omzet steeg met ruim 7 procent tot 52,1 miljard kroon (4,9 miljard euro), wat ook minder is dan verwacht. De gestegen omzet is te danken aan de goedlopende dienstverlening van Ericsson en meer opdrachten in China. Daarmee weet Ericsson de recessie nog enigszins het hoofd te bieden.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie