LONDEN - Het Britse telecombedrijf Vodafone heeft in het afgelopen kwartaal in Nederland een omzet van 483 miljoen euro behaald. Dat is 0,5 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, meldde het bedrijf vrijdag.

Het telecombedrijf zag het aantal klanten in Nederland toenemen tot bijna 4,65 miljoen, dat is 6,6 procent meer dan vorig jaar. Volgens Vodafone brengen de hevige concurrentie op de Nederlandse markt en de steeds lagere tarieven het bedrijf in ''een uitdagende positie''.

Omzetstijging
Wereldwijd behaalde Vodafone een omzet van ruim 10,7 miljard pond (12,5 miljard euro). Dat is 9,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzetstijging is te danken aan positieve valuta-effecten en een hoger aandeel in het Zuid-Afrikaanse Vodacom.

De omzet uit de kernactiviteiten daalde echter met 2,1 procent. Een zwakkere Europese markt wordt voor een deel goedgemaakt door opkomende markten zoals India en Afrika. In Europa heeft Vodafone er last van dat mensen minder bellen vanuit het buitenland, omdat er minder wordt gereisd.