Vodafone haalt meer omzet met meer klanten

LONDEN - Het Britse telecombedrijf Vodafone heeft in het afgelopen kwartaal in Nederland een omzet van 483 miljoen euro behaald. Dat is 0,5 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, meldde het bedrijf vrijdag.

Het telecombedrijf zag het aantal klanten in Nederland toenemen tot bijna 4,65 miljoen, dat is 6,6 procent meer dan vorig jaar. Volgens Vodafone brengen de hevige concurrentie op de Nederlandse markt en de steeds lagere tarieven het bedrijf in ''een uitdagende positie''.

Omzetstijging
Wereldwijd behaalde Vodafone een omzet van ruim 10,7 miljard pond (12,5 miljard euro). Dat is 9,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzetstijging is te danken aan positieve valuta-effecten en een hoger aandeel in het Zuid-Afrikaanse Vodacom.

De omzet uit de kernactiviteiten daalde echter met 2,1 procent. Een zwakkere Europese markt wordt voor een deel goedgemaakt door opkomende markten zoals India en Afrika. In Europa heeft Vodafone er last van dat mensen minder bellen vanuit het buitenland, omdat er minder wordt gereisd.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie