3M verhoogt verwachtingen voor heel 2009

ST.PAUL - Het Amerikaanse conglomeraat 3M, bekend van onder meer Scotch-plakband en Post-it-plakbriefjes, heeft in het tweede kwartaal minder winst en omzet geboekt, maar overtrof wel de verwachtingen. Het concern verhoogde donderdag bovendien zijn prognoses voor het hele jaar.

De nettowinst kwam uit op 783 miljoen dollar tegen 945 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet zakte met 15 procent tot 5,72 miljard dollar. De cijfers waren beter dan analisten hadden verwacht. 3M profiteerde onder meer van een sterke vraag naar mondkapjes in verband met de Mexicaanse griep.

Het concern rekent nu voor heel 2009 op een omzetdaling van 10 tot 13 procent. Eerder werd uitgegaan van een afname met 11 tot 15 procent. De winst per aandeel komt waarschijnlijk uit op 4,10 tot 4,30 dollar van een eerder verwachte ondergrens van 3,90 dollar. 3M wordt vanwege zijn brede scala aan activiteiten gezien als barometer voor de Amerikaanse economie.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie