ZURICH - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft een uitstekend tweede kwartaal achter de rug. De nettowinst van de bank steeg met 29 procent tot ruim 1 miljard euro. De bank heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De winst markeert het tweede positieve kwartaalresultaat op rij voor de bank, die vorig jaar nog een miljardenverlies leed. In het kwartaalbericht stelt de bank dat hij goed is gepositioneerd om te presteren in een verslechterend economisch klimaat.

Topman Brady Dougan zei in een toelichting dat de wereldwijde economische situatie voor de bank 'uitdagend' blijft. ''Als markten zich verbeteren, betekent dat voor ons een impuls, maar ook als markten het moeilijker krijgen, is Credit Suisse in staat goed te presteren'', zei hij.

Investment banking
De divisie investment banking droeg voor een belangrijk deel bij aan de winst. De winst van dit onderdeel steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met maar liefst 444 procent. Vorig jaar was investment banking nog verantwoordelijk voor grote verliescijfers als gevolg van de financiële crisis. Ook het onderdeel asset management was in het tweede kwartaal weer winstgevend.

De Zwitserse bank is vorig jaar hard getroffen door de recessie. In december maakte Credit Suisse bekend 5300 banen te schrappen om de kosten te drukken.