Winst Exact daalt met 12 procent

DELFT - Softwarebedrijf Exact heeft het afgelopen halfjaar 12 procent minder winst geboekt. De nettowinst daalde tot 15 miljoen euro. Dat is in lijn met de verwachtingen van analisten.

De omzet van de onderneming uit Delft stond in alle regio's onder druk door de economische neergang. Dat heeft geresulteerd in een omzetdaling van 9,6 procent tot 117,6 miljoen euro. Topman Rajesh Patel stelde in een toelichting op de donderdag gepubliceerde halfjaarcijfers dat vooral de inkomsten in Amerika teleurstellen.

Personeel
Exact meldt dat de gevolgen van de omzetdaling voor de winst beperkt zijn gebleven door een flinke bezuiniging. Het bedrijf heeft 12,5 miljoen euro aan kosten bespaard. Het personeelsbestand werd met 4 procent uitgedund. Daardoor bleef de winstmarge vrijwel gelijk aan die in de eerste helft van 2008.

Exact geeft geen concrete verwachtingen voor de rest van 2009. De onderneming rekent er wel op dat de impact van de wereldwijde crisis de komende twaalf maanden afneemt. Halverwege volgend jaar zal geleidelijk verbetering optreden, verwacht Patel.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie