PARIJS - Vastgoedconcern Unibail-Rodamco heeft in de eerste helft van het jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek woensdag bij de publicatie van de cijfers door het bedrijf.

De nettowinst kwam uit op 426 miljoen euro, tegen 395 miljoen euro in 2008. Per aandeel bedroeg de nettowinst 4,68 euro. Analisten rekenden gemiddeld op 4,61 euro.

Winst
De groei van de winst per aandeel bedroeg 7,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit was boven de doelstelling van een winstgroei van minstens 7 procent. Unibail herhaalde deze doelstelling woensdag.

In het winstcijfer zijn de herwaarderingen van de waarde van het vastgoed niet meegenomen. Door de financiële crisis en de recessie staan vastgoedwaardes onder druk. Unibail-Rodamco moest in het afgelopen halfjaar 1,9 miljard euro afboeken. De vastgoedportefeuille is nu nog 22,8 miljard euro waard.

Uitbreiding
De resultaten werden vooral gedreven door uitbreiding van de winkelportefeuille. Het bedrijf kocht onder meer winkels in Oostenrijk en Spanje. Verder werd in Frankrijk, Zweden en Tjechië winkelruimte toegevoegd. De huurinkomsten uit de winkels groeiden hierdoor met 8 procent tot 469,4 miljoen euro.