Winstdaling Pepsi valt mee

PURCHASE - Frisdrankenconcern PepsiCo heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. Dat dankte de producent van onder meer Pespi Cola en Gatorade vooral aan de verkopen in het buitenland.

In de Verenigde Staten merkte het concern de gevolgen van de recessie. De nettowinst kwam in de periode van april tot en met juni uit op 1,67 miljard dollar, tegen 1,71 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet daalde met bijna 3 procent tot 10,6 miljard dollar. Pepsi haalde 12 procent meer omzet uit zijn internationale activiteiten, maar zag de omzet van frisdranken op de Amerikaanse thuismarkt met 7 procent dalen ten opzichte van vorig jaar.

Pepsi, wiens grote concurrent Coca-Cola dinsdag al een beter dan verwachte winst presenteerde, bevestigde de eerder geuite verwachtingen voor de rest van het jaar. Het concern denkt nog altijd dat de omzet dit jaar met 5 tot 9 procent zal groeien.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie