Weer verlies voor Fiat

MILAAN - De Italiaanse autoproducent Fiat is er in het tweede kwartaal niet in geslaagd om weer zwarte cijfers te schrijven.

Het concern leed over de afgelopen periode een nettoverlies van 179 miljoen euro, vergeleken met een winst van 646 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

Herstel
Het verlies was groter dan analisten hadden verwacht. Desondanks verwacht Fiat, de op vijf na grootste autoproducent in Europa, tegen het einde van het jaar uit de verliezen te komen.

Fiat heeft de verkopen over het afgelopen jaar hard zien teruglopen door de economische recessie, net zoals dat het geval was bij de rest van de industrie. Het concern behaalde een omzet over het tweede kwartaal van 13,2 miljard euro, een daling van 22,5 procent. Fiat bracht zijn schulden over de afgelopen kwartaal terug van 6,6 miljard euro tot 5,7 miljard euro.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie