Meer winst voor farmaceut Schering-Plough

NEW YORK - De Amerikaanse farmaceut Schering-Plough heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, omdat het concern minder voorzieningen hoefde te treffen. De nettowinst steeg met bijna 50 procent tot 633 miljoen dollar.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het concern dinsdag gepubliceerd heeft. In het tweede kwartaal van vorig jaar stond de nettowinst van het farmacieconcern onder druk als gevolg van de overname van Organon BioSciences. Schering-Plough wordt de komende maanden ingelijfd door branchegenoot Merck.

De omzet van Schering-Plough is in het tweede kwartaal uitgekomen op 4,65 miljard dollar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De inkomsten uit de medicijnen tegen cholesterol Zetia en Vytorin daalden met 8 procent tot 1,1 miljard dollar. Schering-Plough ziet de inkomsten uit deze medicijnen al geruime tijd dalen omdat de effectiviteit ervan openlijk in twijfel wordt getrokken.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie