AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten heeft de handel in het aandeel Van der Moolen tot nader order stilgelegd, in afwachting van een persbericht. Dat maakte de toezichthouder donderdag voor opening van de beurs bekend.

Eerder donderdagochtend meldde Van der Moolen al dat de voormalige topman van het bedrijf Hans Kroon afziet van zijn terugkeer in de Raad van Bestuur 'om persoonlijke redenen'. De benoeming van Kroon, die het bedrijf in de jaren tachtig en negentig leidde, werd op 7 mei door aandeelhouders goedgekeurd.

Analisten zeggen slechts te kunnen gissen naar de reden van het stilleggen van de handel. Analist Nico van Geest van Keijser Capital, die een sell-advies heeft, noemt het terugtreden van Kroon een 'heel slecht' teken.

Terugkeer
De terugkeer van de topman eind 2008, aanvankelijk als adviseur, was juist heel positief ontvangen door de markt, benadrukt Van Geest.

"Het lijkt erop dat er weer een probleem is bij Van der Moolen", aldus de analist, verwijzend naar de recente problemen rond de arbitrage op de belastingdiensten van een aantal Europese landen.