Electrolux boekt verrassende winststijging

STOCKHOLM - De Zweedse witgoedfabrikant Electrolux, bekend van de merken Zanussi, AEG en Frigidaire, heeft in het tweede kwartaal onverwacht meer winst geboekt, vooral geholpen door kostenbesparingen.

Het operationeel resultaat steeg tot 1,03 miljard kroon (93,5 miljoen euro) van 793 miljoen kroon vorig jaar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Analisten hadden verwacht dat de winst zou dalen tot 565 miljoen kroon. De omzet steeg met ruim 7 procent tot 27,5 miljard kroon (2,5 miljard euro).

Banen
's Werelds op een na grootste producent van huishoudelijke apparaten heeft drieduizend banen geschrapt om kosten te verlagen. Ook profiteerde het bedrijf van de lagere prijzen van grondstoffen.

Electrolux waarschuwde dat het nog steeds rekent op een lagere vraag dit jaar. Er zijn wel tekenen dat het dieptepunt op de Noord-Amerikaanse markt is bereikt, aldus topman Hans Straberg. Het aandeel Electrolux won donderdag bijna 10 procent op de beurs in Stockholm.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie