AMERSFOORT - Supermarktbedrijf Super de Boer heeft in de eerste zes maanden van dit jaar eenzelfde winst behaald als een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 6 miljoen euro, zo bleek uit de donderdag gepubliceerde cijfers van de onderneming.

Dat is beter dan analisten hadden verwacht. Die waren uitgegaan van een daling van de nettowinst. Het bedrijfsresultaat bedroeg 8 miljoen euro eveneens gelijk aan dat van een jaar eerder. Super de Boer realiseerde deze resultaten met minder winkels.

'Tevreden'
Eerder maakte Super de Boer al zijn omzetcijfers bekend. De consumentenomzet bedroeg 951 miljoen euro tegen 947 miljoen euro een jaar eerder. De omzet exclusief de inkomsten van vestigingen die door zelfstandige ondernemers worden gerund bedroeg 759 miljoen euro.

Super de Boer gaf geen concrete vooruitblik voor de rest van het jaar. Topman Jan Brouwer zei in de persverklaring: ''Wij zijn, zeker gezien het lastige economische klimaat, tevreden met deze cijfers en gaan verder door op de ingezette koers.'' Super de Boer gaf dit jaar herhaaldelijk aan zich te richten op prijs, huismerkartikelen, modernisering van winkels en marketing.