AMSTERDAM - Uitzendorganisatie Randstad verkoopt opnieuw een deel van zijn diensten voor salarisadministratie aan salarisstrookverwerker Raet. De transactie heeft geen noemenswaardig effect op de winst van Randstad. Dat maakte Randstad dinsdag bekend zonder een overnamesom te noemen.

De verkochte activiteiten betreffen het deel dat aan de onderwijssector wordt geleverd. De onderdelen hadden vorig jaar een gezamenlijke omzet van circa 18 miljoen euro. Raet kocht in juni al Gamma Dienstverlening, actief in de gezondheidszorg, van Randstad.

De uitzender wil van de salarisadministratietak af, omdat het naar eigen zeggen door de overname van Vedior niet meer binnen de strategie van Randstad past. Een andere reden voor de verkoop is dat de onderdelen last hebben van prijsdruk. Nederlandse bedrijven besteden minder snel diensten uit dan Randstad had verwacht.

De onderdelen die nu verkocht zijn, betreffen ongeveer 60 procent van de hele tak. Randstad bekijkt op dit moment de opties voor de overige 40 procent van de divisie.