AMSTERDAM - De Belgische onderneming Arseus doet goede zaken ondanks de economische crisis. De toeleverancier van producten en diensten aan de medische sector ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en herhaalde dinsdag de verwachting voor 2009.

De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 100 miljoen euro, 10,6 procent meer dan een jaar eerder. De autonome groei, dus zonder bijdragen van overnames, bedroeg 6,9 procent.

In de eerste zes maanden behaalde Arseus, dat zowel in België als in Nederland een beursnotering heeft, een omzet van 190,1 miljoen euro, 11,5 procent meer dan een jaar eerder.

Sterke balans
Topman Ger van Jeveren zei dat alle divisies hebben bijgedragen aan de omzetgroei ''ondanks de ongunstige economische omstandigheden''. Het bedrijf heeft volgens Van Jeveren dankzij onder meer ''de leidende marktpositie, een sterke balans en een flexibele organisatie'', snel kunnen inspelen op de veranderende marktomstandigheden. Hierdoor heeft Arseus ''nauwelijks hinder van de economische recessie''.

Het bedrijf herhaalde de verwachtingen voor komend jaar. Arseus verwacht dat de omzet met 5 tot 10 procent zal groeien. De bedrijfswinst zal naar verwachting hader groeien dan de omzet.

Alle divisie realiseerden in het tweede kwartaal omzetgroei. Die was het sterkst bij de divisie Medical mede dankzij twee belangrijke orders die vooruit geschoven waren.