Vopak geeft aandelen uit voor extra kapitaal

ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Vopak gaat zogenoemde preferente aandelen uitgeven aan bestaande aandeelhouders in ruil voor extra kapitaal. Dat maakte Vopak donderdag bekend.

Naast het uitgeven van preferente aandelen gaat Vopak voor het extra kapitaal ook zijn agioreserve verbonden aan bestaande preferente aandelen verhogen.

Het aantal uitstaande preferente aandelen neemt toe tot ongeveer 20,7 miljoen. Het bedrijf wil op deze manier vanaf september toegang hebben tot 110 miljoen euro, te gebruiken voor groei van het bedrijf. Op dit moment beschikt het bedrijf over 26 miljoen euro.

Investeerders
Aan het bestaande uitgifteprogramma voor preferente aandelen doen vijf investeerders mee. Het nieuwe programma telt vier investeerders, ASR Nederland, Delta Lloyd, HAL Investments en ING AM Insurance Companies.

De vijfde, die niet bij naam wordt genoemd, wordt uitgekocht door Vopak. Met de preferente aandelen hebben de aandeelhouders recht op een dividendpercentage van 7,45 procent. Het huidige is 4,73 procent. Het percentage wordt elke vijf jaar herzien.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie