Aandeelhouder Wegener stapt naar rechter

AMSTERDAM - Minderheidsaandeelhouder Governance for Owners (GO) vecht het plan aan om Wegener van de beurs te halen. Het pensioenfonds heeft woensdag een verzoekschrift ingediend bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om een plan daartoe van grootaandeelhouder Mecom uit te stellen.

Het pensioenfonds wil daarmee tijd winnen om een eigen voorstel voor een nieuw beursgenoteerd Wegener verder te ontwikkelen. GO voert gesprekken met verschillende banken om Wegener, uitgever van onder meer De Gelderlander en BN/De Stem, te verzelfstandigen en van extra kapitaal te voorzien. GO verwacht dit voor januari volgend jaar voor elkaar te kunnen krijgen.

Ingreep
Mecom wil echter al voor januari Wegener en de Limburg Media Groep (LMG) juridisch samenvoegen, waarbij bedrijfsmatig vooralsnog weinig zou veranderen. Met die ingreep zou Wegener van de beurs verdwijnen. De procedure kan worden gebruikt als middel om aandeelhouders met een minderheidsbelang uit het bedrijf te werken.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie