Japanse beurs sluit in de min

TOKIO - Japanse beleggers konden woensdag geen richting kiezen. De Nikkei-index in Tokio brak met een kleine winst door de psychologisch belangrijke grens van 10.000 punten, maar leverde aan het eind van de handelsdag zijn winst weer in.

De Nikkei sloot 0,2 procent lager op 9939,93 punten. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 0,8 procent. De Kospi-index in Zuid-Korea sloot 1,6 procent hoger.

Handelaren hadden weinig nieuws omhanden om hun beleggingsbeslissingen op te baseren. Uit een rapport over het ondernemersvertrouwen van de Japanse centrale bank bleek dat de kapitaaluitgaven door bedrijven zwak blijven. Het nieuws werd echter grotendeels genegeerd.

Luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways was een van de grootste verliezers met een koersdaling van 5,9 procent. Bronnen rond het bedrijf zei dat het een grote aandelenuitgifte wil doen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie