DOORN - IT-bedrijf Nedfield heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank heeft voorlopige surseance verleend en een bewindvoerder aangesteld, zo maakte Nedfield bekend. Het bedrijf liet ook weten dat de voor dinsdag geplande buitengewone vergadering van aandeelhouders is komen te vervallen.

De bewindvoerder zal de aandeelhouders zo snel mogelijk informeren, aldus het enige commentaar van een woordvoerder namens Nedfield.

Nedfield zei in mei zijn strategie te moeten aanpassen, als gevolg van de moeilijke economische en financiële situatie. Vervolgens riep het bedrijf, het voormalige Tulip Computers, een vergadering van aandeelhouders bijeen.

Doorstart
Twee dochterondernemingen van Nedfield kwamen recent ook al in financiële problemen. Dochter 2L International maakte afgelopen week nog bekend een doorstart te gaan maken. Eerder dit jaar werd de Duitse dochter van Nedfield Tulip Beteiligungs failliet verklaard.

De koers van het lokaal genoteerde beursfonds was de laatste maanden al gezakt tot onder de euro, en sloot maandag op 29 eurocent. Volgens de slotstand is de totale waarde van het bedrijf ongeveer 4,3 miljoen euro.