Belgisch Fortis start bodemprocedure

BRUSSEL - De Belgische Fortis holding, het beursgenoteerde Fortis, start een bodemprocedure in een geschil met Fortis Bank Nederland. Dat heeft de holding vrijdag bekendgemaakt.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde donderdag dat Fortis holding 362,5 miljoen euro moet betalen aan het Nederlandse Fortis, dat sinds eind vorig jaar in handen is van de staat. Fortis holding vindt dat afspraken over de betaling zijn komen te vervallen door de splitsing van Fortis en wil compensatie mocht het daadwerkelijk tot een betaling komen.

Fortis holding voelt zich gesterkt door de opmerking van de rechtbank dat er goede gronden zijn voor compensatie. Daarover kan echter alleen beslist worden na een feitenonderzoek in de bodemprocedure. Hoewel Fortis Holding vertrouwt op een goede uitkomst, brengt het de som van 362,5 miljoen euro "voorzichtigheidshalve" ten laste van het resultaat in de eerste helft van het jaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie