Herstel op Aziatische beurzen

TOKIO - De toonaangevende aandelenbeurzen in Azië herstelden vrijdag van verliezen een dag eerder. De positieve teneur volgde op de bekendmaking van een aantal beter dan verwachte macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

Exporteurs profiteerden van een goedkopere yen.

In de VS werd onder meer de stand van de index van leidende indicatoren in mei bekendgemaakt. De index, die geldt als een barometer voor de Amerikaanse economie, steeg met 1,2 procent ten opzichte van april. Analisten rekenden op een stijging van 0,9 procent.

Tokio
De Nikkei-index in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 9786,26 punten. Donderdag daalde de graadmeter nog 1,4 procent. De Kospi-index in Seoul en de All Ordinaries-index in Sydney stegen vrijdag respectievelijk 0,6 en 0,5 procent. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel 0,6 procent hoger.

Het elektronicaconcern Canon, dat bijna een derde van de omzet uit de Verenigde Staten haalt, was een van de uitblinkers in Tokio. Het aandeel steeg 4,2 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie