MEMPHIS - Het Amerikaanse post- en logistiekbedrijf FedEx heeft flink last van de economische recessie. Het verlies is in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar verder opgelopen.

FedEx boekte een verlies in het kwartaal dat eind mei afliep van 876 miljoen dollar tegen een verlies van 241 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies werd veroorzaakt door een grote last die het bedrijf nam voor twee overnames. De omzet ging met een vijfde omlaag tot 7,85 miljard dollar.

Over het gehele boekjaar boekte FedEx een winst van 98 miljoen dollar. Dat is 90 procent minder dan een jaar eerder. De omzet ging met 6 procent omlaag tot 35,5 miljard dollar.

Marktklimaat
Het koeriersbedrijf gaf zwakke vooruitzichten voor de eerste twee kwartalen van zijn gebroken boekjaar. FedEx verwacht hierin een 'extreem moeilijk' marktklimaat. De pakjesbezorger is iets positiever over de economische omstandigheden. Volgens FedEx zijn lichtpuntjes zichtbaar. Het tempo waarin de economie verslechtert, is volgens het bedrijf aan het afzwakken.