Hedgefondsen beleven topmaand

AMSTERDAM - De hedgefondsensector beleefde in mei een topmaand. Er was zelfs sprake van de beste maand sinds februari 2000, met dank aan de aandelenrally.

Dat constateert het onderzoeksbureau Hedge Fund Research in een rapport. De HFRI Fund Weighted Composite Index, een graadmeter voor de prestaties van de fondsen, dikte met 5,2 procent aan. Sinds begin dit jaar is er sprake van een stijging met negen procent.
 
Dat komt volgens Hedge Fund Research (HFR) voornamelijk door de rally op de breed gespreide aandelenmarkten. Maar hedgefondsmanagers die een extra focus op de energie- en opkomende markten deden extra goede zaken.

2008
Kanttekening daarbij is natuurlijk wel dat de prestaties van de hedgefondsen in 2008 ronduit slecht waren. Vorig jaar kende de index een terugval van meer dan 19 procent.

‘Na de historische dieptepunten in 2008, keert de risicobereidheid de afgelopen twee maanden weer snel terug. Dit suggereert dat hedgefondsinvesteerders verder kijken dan maandelijkse volatiliteit en de focus leggen op langetermijn-prestaties', aldus HFR-bestuurder Kenneth Heinz, President.

(c) Belegger.nl | Voor gratis onafhankelijke beleggingsinformatie

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie