Heineken sluit twee Tsjechische brouwerijen

AMSTERDAM - Heineken sluit twee brouwerijen in Tsjechië. Hiermee geeft de bierbrouwer invulling aan het begin dit jaar aangekondigde driejarige kostenbesparingsprogramma. In totaal staan 35 banen op de tocht.

Een groot deel zal waarschijnlijk bij andere productiefaciliteiten aan de slag kunnen, aldus Heineken maandag. Andere Heinekenbrouwerijen in Tsjechië nemen de productie van onder meer de biertjes Dacick en Hostan over.

Een woordvoerder van het concern wilde maandag niets zeggen over het besparingsprogramma. "We geven een update hoe ver we zijn bij de presentatie van de halfjaarcijfers."

Heineken heeft onder invloed van de wereldwijde economische recessie de verkopen van bier zien teruglopen in met name de zogeheten volwassen markten als West-Europa en de Verenigde Staten. Door de overname van de Britse brouwer Scottish & Newcastle heeft Heineken zich bovendien flink in de schulden gestoken.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie