BRUSSEL - De aandeelhouders van de Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev hebben maandag op een buitengewone vergadering met grote meerderheid ingestemd met de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch.

Ook stemden ze in met een geplande kapitaalverhoging van 9,8 miljard dollar door InBev om de overname te financieren. "Deze stemming demonstreert het vertrouwen van onze aandeelhouders in de strategische en financiële voordelen van een combinatie met Anheuser-Busch", aldus InBev-topman Carlos Brito.

De overname ter waarde van 70 dollar per aandeel, in totaal 52 miljard dollar, moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Anheuser en de kartelautoriteiten. De transactie wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond.

Anheuser

Anheuser, de producent van Budweiser, stemde in juli na maandenlang getouwtrek in met de overname door de brouwer van onder meer Stella Artois en Jupiler. Met de overname ontstaat de grootste brouwer ter wereld, die onder de naam Anheuser-Busch InBev meer dan driehonderd verschillende soorten bier zal verkopen.