ARNHEM - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft zijn winstverwachting voor dit jaar aangescherpt na een goed tweede kwartaal. Het bedrijf wist in die periode opnieuw te profiteren van de grote vraag naar milieuoplossingen.

Arcadis maakte donderdag een nettowinst in het tweede kwartaal bekend van 16,3 miljoen euro, een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 24 procent van 23,8 miljoen tot 29,5 miljoen euro en de omzet steeg met 23 procent tot 427 miljoen euro. De resultaten zijn beter dan de gemiddelde verwachtingen van analisten.

Arcadis wist negatieve valuta-effecten op te vangen met een aantal acquisities. De omzetgroei werd voor 6 procent gedempt door lagere wisselkoersen van vooral de Amerikaanse dollar en het Britse pond. De omzetgroei van 23 procent kwam voor 21 procent voor rekening van overnames. Bij het bedrijfsresultaat was die verhouding 20 van de 24 procent.

Arcadis verwacht dat de nettowinst dit jaar 10 tot 15 procent hoger uitkomt dan de 62,3 miljoen euro vorig jaar. De onderneming liet eerder weten uit te gaan van winst- en omzetgroei. Overnames blijven hoog op de agenda staan.