TOKIO - De beurzen in Azië zijn woensdag met winst gesloten. De positieve resultaten op Wall Street en afnemende zorgen over de Amerikaanse financiële sector voedden het optimisme van de beleggers.

De toonaangevende Nikkei-index won 208,34 punten hoger op een slotstand van 13.367,79 punten, een winst van 1,6 procent. In Seoul sloot de Kospi-index 0,7 procent hoger op een stand van 1577,70 punten. De beurs van Sydney eindigde 1,7 procent in de plus op 5008,70 punten. In de middaghandel stond de beurs van Hongkong op een winst van 2,1 procent.

Elektronicaconcern Matsushita was een van de sterkste stijgers op de beurs van Tokio. De producent van Panasonic zag sterke resultaten over het tweede kwartaal beloond met een koerswinst van 5,5 procent.

Concurrent Sony verloor 2,9 procent na de bekendmaking op dinsdag van een onverwacht sterke terugval van de winst. Sony boekte in de periode van april tot en met juni 47 procent minder winst dan een jaar eerder, de eerste winstval van het bedrijf in vijf kwartalen.