TOKIO - De beurs van Tokio heeft zich woensdag licht hersteld van het zware verlies een dag eerder. Onrust over mogelijke rakettesten door Iran drukte echter de winsten.

De Nikkei-index in Tokio sloot 19,03 punten hoger op 13.052,13 punten, een winst van 0,2 procent. Aan het einde van de ochtend stond de beurs in Tokio nog op een winst van bijna 2 procent. De koersen daalden sterk na berichten over testen met langeafstandsraketten door Iran. Beleggers vrezen dat onrust in het Midden-Oosten de olieprijs verder zal opjagen.

Bernanke

De financiële aandelen, die dinsdag nog tot de zwaarste verliezers behoorden, krabbelden op na geruststellende berichten van Ben Bernanke, de voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Mitsubishi Capital Group won 2,3 procent. Mizuho Capital Group sloot 3,9 procent hoger dan een dag eerder.

Op andere belangrijke beurzen in Azië was het beeld gemengd. De Kospi-index in Seoul verloor 0,9 procent op een slotstand van 1519,38 punten. De Australische All Ordinaries-index eindigde met een slotstand van 5089,4 punten 1,3 procent hoger dan dinsdag. De beurs in Hongkong sloot met een winst van 2,8 procent.