TOKIO - De beurs in Tokio sloot donderdag voor de zesde achtereenvolgende dag met verlies. De markt blijft bezorgd over de gezondheid van de internationale financiële sector en de risico's van een afkoelende economie.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot 7,6 punten lager op 13.822,32 punten, een verlies van 0,1 procent. Op andere Aziatische beurzen was de stemming minder negatief. De beurs in Seoul sloot met 1717,66 punten op hetzelfde niveau als woensdag, de beurs in Sydney won 0,9 procent met een slotstand van 5411,9 punten. De beurs van Hongkong sloot met een verlies van 0,8 procent, na eerder op de dag op winst te hebben gestaan.

De beurs in Tokio schommelde donderdag tussen winst en verlies. Op een dunne handelsdag stonden de grote handelshuizen onder druk door de licht gedaalde olieprijs. Mitsubishi Corp verloor 2,6 procent, Mitsui & Co sloot 2,1 procent lager.

Sony

Het aandeel Sony, dat de afgelopen dagen flink was gedaald, was een van de grootste winnaars met een koerswinst van 2,8 procent.

Het besluit van de Amerikaanse centrale banken om de rente ongewijzigd te laten, bracht de aandelen op de Japanse beurs niet in beweging.