AMSTERDAM - Corporate Express zal spoedig de boeken openen voor zijn belager Staples. Dit stellen bronnen in en om het Nederlandse bedrijf woensdag in Het Financieele Dagblad.

De groothandel in kantoorartikelen reageert hiermee volgens de krant op de verhoging van de overnameprijs door Staples, gistermorgen.

Het Amerikaanse concern biedt nu EUR 9,15 per aandeel, ofwel EUR 2,7 miljard in totaal inclusief schulden. Het vorige bod stond op EUR 8 per aandeel. Corporate Express heeft het voorstel van Staples omarmd noch afgewezen, schrijft de krant verder. Het bedrijf stelde gisteren dat het het bod 'zorgvuldig' zal bestuderen.

Aandeelhouders

Naar verluidt zal het bedrijf het bod als 'neutraal' aanbevelen bij zijn aandeelhouders, meldt het FD. Corporate Express houdt op 18 juni een bijzondere aandeelhoudersvergadering waarin het bod van Staples aan de orde zal komen en waar aandeelhouders kunnen stemmen over de wenselijkheid van het bod op Lyreco. Staples brengt het bod uit op voorwaarde dat aandeelhouders het bod op Lyreco afwijzen.