LEIDEN - Biotechnologiebedrijf Crucell heeft het verlies in het eerste kwartaal van dit jaar flink teruggebracht. Het nettoverlies halveerde tot 9 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat kwam door een toename van de verkopen en het gedeeltelijk terugdraaien van een eerder genomen last. Het resultaat is beter dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een verlies van 14 miljoen euro. Crucell maakte de resultaten dinsdag bekend. De omzet kwam uit op 47,9 miljoen euro, vergeleken met 35,2 miljoen euro vorig jaar. De groei was vooral te danken aan nieuwe contracten voor het kinderziektenvaccin Quinvaxem en een sterke omzet van reisvaccins.

Het nettoresultaat werd voor 5,2 miljoen euro positief beïnvloed door het gedeeltelijk terugdraaien van een eerder genomen last op de faciliteit in het Zwitserse Bern. De faciliteit wordt weer gebruikt voor vaccinontwikkeling samen met Wyeth Pharmaceuticals, waarmee in maart een contract werd gesloten.

Dollar

De zwakke dollar drukte de omzet met een "paar miljoen", aldus financieel directeur Leon Kruimer in een telefonische toelichting. De helft van de omzet van het bedrijf is in dollars. "Dat is voor een groot deel wat we verkopen aan supranationale organisaties als Unicef", aldus Kruimer.

Met het kinderziektenvaccin Quinvaxem, het belangrijkste product van het bedrijf, wist Crucell nieuwe contracten ter waarde van in totaal 130 miljoen dollar binnen te slepen voor 2008 en 2009. De afspraken werden onder meer gemaakt met Unicef. Met de nieuwe overeenkomsten komt de totale waarde van de contracten voor de vaccins Quinvaxem en Hepatitis B op 360 miljoen euro.

"Quinvaxem groeit harder dan de rest van de vaccins", aldus topman Ronald Brus, die dit jaar nog altijd significante groei voor het vaccin verwacht. In het eerste kwartaal waren kinderziektenvaccins verantwoordelijk voor 46 procent van de omzet van Crucell.

Op koers

Het bedrijf bevestigde de verwachtingen van een omzetgroei van 20 procent dit jaar. "We liggen op koers met het doel 15 procent op de kosten te besparen, exclusief onderzoekskosten, tegen het einde van 2009", aldus Brus.

Crucell maakte bekend ook in de Filipijnen de tweede fase van klinisch onderzoek in te gaan met zijn vaccin tegen hondsdolheid. In de VS ging het bedrijf in maart al deze fase van onderzoek in. De start van de tests in fase twee levert het bedrijf de eerste mijlpaalbetalingen op van in totaal 66,5 miljoen euro. De markt voor hondsdolheid heeft een omvang van 300 miljoen dollar per jaar. Vooral landen als de Verenigde Staten en China kunnen grote afnemers worden, zo verwacht Brus.

In de eerste fase van onderzoek met mensen behaalde het bedrijf verder "bemoedigende" resultaten met een vaccin tegen tuberculose. Aan het einde van het eerste kwartaal had Crucell nog 121,9 miljoen euro in kas. Het bedrijf verbruikte 34 miljoen euro in het voorbije kwartaal, vergeleken met 13,6 miljoen euro een jaar eerder.