NEW YORK - De aandelenmarkten in New York lieten maandag bij de opening licht hogere koersen zien. Een daling van de olieprijs met twee dollar tot 124 dollar per vat dankzij een aantrekkende dollar was voor beleggers op Wall Street genoeg reden om in de markt te stappen.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen opende met een winst van 0,2 procent op 12.772 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1390 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 2448 punten.

De beleggers op Wall Street hadden slechts een beperkte hoeveelheid bedrijfsnieuws om op te handelen. 's Werelds grootste obligatieverzekeraar MBIA maakte voorbeurs bekend in het eerste kwartaal een verlies te hebben geleden van 2,4 miljard dollar. Dat is het derde kwartaalverlies op rij voor MBIA. Het fonds steeg desondanks op de beurs 4,7 procent in waarde.

Telecombedrijf Sprint Nextel maakte een verlies bekend over de eerste drie maanden van 2008 van meer dan 500 miljoen dollar. Dat was meer dan verwacht en het aandeel verloor 0,1 procent.