CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het uitvindersbedrijf InnoConcepts heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 17,9 miljoen euro, 37 procent meer dan in 2006. Dat maakte de onderneming uit Capelle aan den IJssel vrijdag bekend.

InnoConcepts liet weten een "uitstekend jaar" achter de rug te hebben, ondanks de nadelige gevolgen van de waardedaling van zowel de Amerikaanse dollar als het Britse pond. Het bedrijf zag zijn omzet oplopen met bijna driekwart tot 35,5 miljoen euro, mede als gevolg van acquisities.

InnoConcepts timmert de laatste tijd vooral aan de weg als ontwikkelaar van nieuwe verpakkingsmaterialen van kunststof. Het bedrijf sloot vorig jaar een overeenkomst met de Amerikaanse verpakkingsmaker Plastic Technologies en de Deense bierbrouwer Carlsberg over de productie van een nieuwe plastic wegwerpfles.

Het bekendste product uit de koker van het InnoConcepts is de LifeHammer, een hamertje waarmee automobilisten in geval van nood hun autoruit kunnen inslaan. Ook ontwikkelde het bedrijf in zijn zestienjarig bestaan onder meer de kauwgomverwijderaar GumBusters en de CableRoller waarmee bijvoorbeeld telefoon- en elektriciteitssnoeren gemakkelijk kunnen worden ingekort.